Foto

vineri, 29 mai 2015

Legenda "Văduvei Negre"


Se pare că Văduva Neagră nu este doar o legendă, ci o poveste cât se poate de adevărată, mai ales că protagonista ei a fost o româncă. Vera Renczi, născută aparent la Bucureşti în anul 1903, a îngrozit o lume întreagă prin crimele sale, toate cele 35 de victime fiind bărbaţi. Printre ei, şi propriul fiu de numai 10 ani.
Potrivit descopera.ro, primii ani de viaţă ai Văduvei Negre constituie şi astăzi un mister. Nici măcar numele adevărat nu îi este cunoscut, atâta vreme cât în analele criminologiei ea a rămas cunoscută ca Vera Renczi, numele de familie aparţinând celui de al doilea său soţ.
Cel mai probabil, Vera s-a născut la sfârşitul secolului al XIX-lea, în Bucureşti, în urma legăturii dintre un influent om de afaceri ungur şi o frumoasă tânără cu rădăcini în rândul nobilimii maghiare din România.
Adolescenţa ei, se pare, că a fost una marcă de aventuri scandaloase pe care tânăra le-a avut cu elevi şi bărbaţi însuraţi. Nici măcar tatăl ei nu a putut ascunde scandalurile stârnite în urma escapadelor. Însă lucrurile se liniştesc atunci când Vera îl cunoaşte pe Karl Schick, un influent bancher austriac, cu care se va şi căsători. În ciuda previziunilor, tânăra nu îşi continuă escapadele ci devine o soţie atentă şi plăcută, mai ales după naşterea fiului lor, Lorenzo.
Însă lucrurile se schimbă, radical, peste numai câţiva ani. Îndurerată, Vera Schick îşi anunţa cunoscuţii că soţul a părăsit-o fără să spună un cuvânt şi fără să lase nicio explicaţie. În ciuda consolărilor venite din partea apropiaţilor, cei care încercau să o asigure că mai vârstnicul ei soţ se va întoarce, tânăra repetă obsesiv: „Nu, el nu va reveni niciodată!”. Nimeni nu bănuia atunci câtă dreptate avea presupusa victimă a infidelităţii conjugale, conform descopera.ro.
După dispariţia lui Karl Schick, Vera începe să poarte doliu, deşi nimeni nu dovedise moartea soţului ei, situaţie care durează aproape un an. Reuşeşte să-i convingă pe poliţişti că Schick a murit în urma unui accident de automobil şi obţine, astfel, certificatul de deces. Astfel, Vera se căsătoreşte cu Joseph Renczi, un bărbat extrem de bogat.
Considerând suficientă perioada de decenţă impusă de canoanele vremii, tânăra revine în societate acolo unde cunoaşte un alt bărbat, un bărbat al cărui nume avea să rămână în istoria neagră a crimei, Joseph Renczi. La fel ca şi Vera, acesta era recunoscut în lumea mondenă pentru frumuseţea să şi pentru numărul mare de amante pe care le avusese de-a lungul timpului. Un amănunt în plus: Joseph Renczi era extrem de bogat.
Potrivit jurnalul.ro, cuplul nu se bucura, însă, prea mult de liniştea unei căsnicii, iar Joseph, obişnuit cu vechile sale obiceiuri, începe să îşi înşele cu frenezie tânără soţie, la scurt timp după oficializarea căsătoriei. La scurt timp, în ciuda constituţiei sale robuste, el este lovit de o boală misterioasă şi nu se mai poate ridica din pat. Cu un devotament exemplar, Vera îl îngrijeşte seara de seară şi nimeni nu îşi putea imagina că tocmai ea era cauza afecţiunii care îl lovise din senin. Renczi moare la câteva luni după îmbolnăvire, iar autorităţile nu văd nimic suspect în acest caz.
Însă plângerea unei femei cum că soţul ei, un bancher important, a dispărut după ce a vizitat-o pe Vera Renczi, a fost decisivă pentru începerea anchetării acesteia.
Zvonurile despre bărbaţi care au dispărut în mod misterios circulau de mai multă vreme dar multora le era teamă să facă ceva împotriva bogatei văduve care stârnea o bizară fascinaţie celor care intrau în contact cu ea. Aproape toţi bărbaţii dispăruţi erau veniţi de prin alte părţi, ceea ce făcea foarte dificilă orice investigaţie.
După mai multe plăngeri, poliţiştii descind la castelul Verei, unde descoperă în pivniţă o scenă absolut şocantă. De jur împrejur erau ordonat aranjate nu mai puţin de 35 de sicrie de zinc pe care era inscripţionat cu grjă numele şi vârsta celui aflat în interior. Toate persoanele aflate în sicrie erau bărbaţi. În două dintre sicrie se aflau şi doi soţi ai Verei, bancherul al cărui soţie reclamase dispaţia lui, fiul ei în vârstă de 10 ani şi 31 de foşti iubiţi ai criminalei.
Se pare că toate victimele fuseseră otrăvite cu arsenic. Anchetatorii au ajuns la concluzia că Vera suferea de o formă rară de geloie. Când judecătorul a întrebat-o de ce şi-a omorât şi copilul, ea a spus că fiul său o ameninţase că o va trăda şi că oricum era şi el tot un bărbat care ar fi urmat să strângă în braţe o altă femeie.
Vera Renczi a fost condamnată la închisoare pe viaţă dar a murit la scurt timp din cauza unui accident cerebral.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu